Twitch_LogoURL_white

Twitch е познат сервис, повеќе кај гејмерите отколку кај другите корисници, кој што овозможува стриминг во живо на играњето на игрите, но може да се користи и за стриминг на други работи. Овој сервис е можеби најпознат од сличните вакви, па се користи за неговата намена повеќе и од YouTube. Затоа не е чудно што до пред некое време се мислеше дека Google ќе ја купи компанијата, што сигурно за тоа биле во преговори.

Сепак, од компанијата решаваат да склучат договор со Amazon, за што директорите на двете компании официјално ја имаат потврдено информацијата. Договорот за купување е направен на вредност од 970 милиони долари кои што според информациите треба да бидат исплатени целосно во готово. Сепак поради големината на зделката, а и можното влијание на пазарот, таа треба да биде одобрена од регулаторните власти во САД.

Како што истакнува директорот на Twitch, Emmett Shear, компанијата ќе продолжи да работи како и досега, односно ќе ги задржи канцелариите, вработените, брендот, но со поддршката од компанија како што е Amazon, тие ќе можат да го подобрат својот сервис и да им понудат на корисниците дополнителни услуги.

Извор: Engadget, Amazon, Twitch

Претходна статијаAsus најави паметен часовник кој ќе биде претставен на IFA 2014 настанот
Следна статијаInstagram ја претстави Hyperlapse за iOS, овозможува едноставно снимање на time lapse видеа
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.