Signal станува уште една апликација која на своите корисници ќе им нуди можност за објава на слики и видеа во посебен дел, кои ги снемува после 24 часа, односно објава на познатите Stories.

Иако првата реакција е „и овие ли“, сепак од компанијата даваат добро објаснување за воведувањето на функцијата, а истакнуваат и дека доста корисници ја барале. Дали ќе им се покаже како успешно, ќе видиме со тек на време.

Stories на Signal беа тестирани, објавија од компанијата минатиот месец, а сега им се достапни на сите корисници на Android и iOS.  

Како и името, оваа функција на Signal функционира исто како на Facebook, Instagram, Snapchat и другите. Се избира слика или видео, на нив може да се додаде текст и по некој ефект, по што се објавуваат. Објавата останува достапна 24 часа, по што ја снемува, познат концепт.

Од Signal истакнуваат дека Stories се заштитени со од-крај-до-крај шифрирање, исто како и се друго на оваа апликација, а корисниците можат да изберат кој може да ја види нивната „приказна“.

Изборот е помеѓу сите Signal контакти кои ги вклучуваат сите кои се во контакт листата на корисникот, секој со кого корисникот имал еден на еден разговор, како и сите чии барања за пораки се прифатени.

Покрај ова, корисниците можат да изберат Stories да може да ја видат ограничен број на корисници, како на пример пријателите, а може да се сподели и во групи.

За тие кои сметаат дека Stories не им е место во апликација како Signal, функцијата може целосно да биде исклучена.

ИЗВОРSignal
ИЗВОР 2Engadget
Претходна статијаШто може уште сега да се очекува од iPhone 15 серијата
Следна статијаGoogle ги носи YouTube Shorts кај телевизорите
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.