feedly-widget

Feedly е меѓу најпознатите апликации за читање на RSS по откажувањето на Google Reader. Има поддршка за најавување со Google Account, па доколку го имате користено Google Reader сервисот сите ваши RSS претплати ќе може да ги следите преку Feedly. Сепак оваа апликација нуди многу повеќе од само еден обичен читач на RSS претплати, па покрај можноста за пребарување на извори за читање, она што е можеби најинтересно е дизајнот и начинот на прикажување на статиите. Feedly сите нови објави од избраните извори ги прикажува во магазин поглед кои што има различна форма со секое наредно менување на страната.

Денеска Feedly излезе со нова верзија, која носи одредени очекувани и барани промени. Кои се новостите во Feedly 17 ?

  • Нова верзија на android widget
  • 300% побрзо стартување на апликацијата
  • Потечно листање низ вестите
  • Подобри фонтови и дизајн
  • Нова “откриј те“ секција
  • Подобрено прбарување на извори
  • Поддршка Samsung Gear

Доколку читате вести од разни избори, а не користите некоја ваква апликација, ви препорачуваме да ја пробате Feedly.

Претходна статијаUnity Smart Scopes достапни во Ubuntu 13.10
Следна статијаiPhone 5c не се продава според очекувањата?
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.