WP_20150214_18_38_53_Rich

Големината на апликациите во App Store, односно фајлот кој што се симнува за да истата биде инсталирана, до сега беше ограничена на 2GB. Тоа не е ни приближно проблем за поголемиот број на апликациите кои што најчесто се помали и од 10 MB.

Апликациите кои што потенцијално може да имаат проблем со овој лимит се игрите, за кои што програмерите треба да внимаваат да не го надминат. Тоа често може да значи откажување од одредени ефекти и слични карактеристики на игрите за да се задржи големината на играта.

Apple преку нивната веб страна известија дека го зголемува овој лимит и истиот сега ќе изнесува 4GB. Каков ќе биде резултатот на игрите кои што од сега ќе може да бидат објавени ќе видат корисниците кои што веќе активно ги користат нивните мобилни уреди и таблет компјутери за овој вид на забава.

Лимитот на пакетот на апликацијата поднесена преку iTunes Connect е зголемен од 2GB на 4GB, па ќе можете да вклучите повеќе медија со вашето поднесување и да овозможите покомплетно, богато корисничко искуство по инсталацијата. Имајте на ум дека ова не го менува лимитот на големина на фајловите за симнување преку мобилните мрежи од 100MB.

Извор: Apple

Претходна статијаКолку ви е важна анонимноста и приватноста?
Следна статијаКој го измисли Интернетот? Who cares?!
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.