Smart-nedelnik

Новостите кои што се достапни од областа на паметната технологија во текот на една недела е огромен. На смартпортал се обидуваме истите да ги пренесеме во целост, односно да ги издвоиме тие кои што сметаме дека се најважни за публиката.

Веруваме дека голем дел од вас не успеваат да ги прочитаат сите новости во текот на неделата. Со цел да ве задржиме информирани за најважните работи започнуваме со Смартпортал неделник.

Неделникот има за цел да ве потсети на најважните, но и најмногу читаните новости и статии во текот на неделата која што има изминато. Ќе го објавуваме на крајот од секоја недела во текот на вечерта, па сметаме дека ќе претставува добро и интересно четиво пред почетокот на неделата што следи.

Во продолжение еве ја листата на статии која што ја одбележа изминатата недела, односно од 26-ти октомври, до 1ви ноември.

Вработени во Google живеат – во Google?!

Samsung Galaxy On 5 и On7 – Атрактивни и евтини смартфони за источните пазари

InFocus Kangaroo е ултра мал Windows 10 компјутер кој чини само 99 долари

Фолија за екран која самата се поправа за помалку од секунда

Со PowerUp FPV претворете го хартиеното авионче во беспилотно летало

Huawei го презема третото место во светот по продажба на паметни телефони

Letv, производителот кој го спореди Apple со Хитлер, има нов телефон

UsBidi – Паметен полнач за уреди

Зголемете го просторот во вашиот телефон безжично со SanDisk Connect

Нова апликација за iPhone може да мери тежина со помош на 3D Touch, но инстантно е исфрлена од App Store

OnePlus X – Луксузна изработка, моќни спецификации и цена од само 249 долари

Google ги проширува своите сервиси во нашата држава

Претходна статијаGoogle ги проширува своите сервиси во нашата држава
Следна статијаРоботите почнаа да ни ги возат моторите