Xbox One | Smartportal.mk

Можноста да играте игри на вашата конзола само со гестови со вашите раце и нозе е импресивна...

Главната предност на играчките конзоли пред традиционалните компјутери е фактот...

Наскоро, тронот кај играчките конзоли кога се во прашање чистите перформанси, повторно...

Microsoft дефинитивно ја загуби битката со оваа генерација на Xbox One – нивната конзола има...

Project Spark е алатка којашто на корисниците им овозможуваше да направат сопствена игра. Со други зборови, Project Spark е направена во форма на игра која овозможува креирање на сопствена комбинација на светови, елементи,...

Борбата во секторот на играчки конзоли трае веќе повеќе од една деценија и главни...

Со надградбата на Windows 10, која треба да ја добие наскоро, играчката конзола ќе добие...

И покрај тоа што заостанува зад Playstation 4 и во продажбата и во перформансите кои ги нуди,...

Sony може ја доби првата година во битката за најпродавана играчка конзола, но Microsoft...

Microsoft го претстави својот таканаречен Xbox One Controller + Cable за Windows. Овој гејмерски додаток...

Гејмерите ги обожаваат своите конзоли и прават чудни комбинации за да го направат...

Rockstar обзнани дека Grand Theft Auto 5 ќе биде достапна за новите конзоли на Playstation и Xbox на 18 ноември...