Тренд е не само во светот, туку и кај нас, покрај секојдневното работење во канцеларија, вработените да се организираат и на заедничко спортување кое уште повеќе би ја подигнало нивната продуктивност и организираност. Преку спортувањето тие не остануваат само формални колеги, туку и спортисти со борбен дух.

Затоа Спортплан со почеток на крајот од Септември 2023 до 15. мај 2024 во СЦ „Јане Сандански“ во Скопје организира „Бизнис 3х3 Баскет“ од рекреативно – натпреварувачки карактер.

Покрај тоа, самиот настан ќе има хуманитарен карактер со кој што ќе се поттикнат сите вклучени да ја негуваат најголемата човекова доблест, хуманоста.

“Баскетот 3х3 е одличен затоа што тој отсекогаш бил еден од најомилените тимски спортови. Веруваме дека не постои човек на планетава кој барем еднаш не изиграл една партија баскет во животот. Новитет би било тоа што целиот концепт за спортување и дружење после работа ќе има и натпреварувачки карактер за да биде уште поинтересно и попривлечно. Желбата за успех и докажување на терен како лично, така и тимско, секојдневно ќе расте на сите полиња, што е и основна цел на секоја организација, тим или поединец која тежнее кон прогрес.“, порачува Зоран Панчевски, основачот на Спортплан и „Бизнис 3х3 Баскет“ првенството.

Имаме новогодшен супер „All Star Day 2к24“, мешани тимови, забивање, шут за 2 поени, наради, забава. За првите 3. екипи следуваат одлични награди: награди за супер фер-плеј тим, супер фер-плеј играч. За победниците, пехари, медали, богати награди.

Пренос на сите натпревари преку нашата livestream платформа.

https://www.facebook.com/100051582503644/videos/246074334706549

Во овој период од Спортплан ги охрабруваат сите заинтересирани навремено да се пријават со својот тим. Истото завршува до исполнување на капацитетот на турнирот. 

Претходна статијаСликите во OneDrive кои се додаваат во посебни албуми ќе се бројат дупло како дел од просторот на корисникот
Следна статијаШпаркасе Банка АД Скопје започна со делење на картичките за субвенциониран студентски оброк