Фото од ADMC преку Pixabay

Шемата која ќе биде спроведена од нова државна компанија, ќе доделува неповратни средства за компаниите кои ја градат и управуваат со пасивната инфраструктура за говорни и мобилни услуги за пренос на податоци, како што се јарболите, каналите и темните влакна.

Операторите на мобилните мрежи, специјализираните градежни компании и компаниите со оптички влакна се очекува да имаат корист од оваа шема.

„Шемата има стимулативен ефект за понатамошно развивање на воведувањето и работењето на пасивната мобилна инфраструктура за пружање на мобилни услуги со високи перформанси во целните области, на начин што ја промовира поврзаноста“, се наведува во соопштението на Европската комисија.

Претходна статијаХортикултурно уредување во скопската општина Карпош од страна на „Макпетрол“ АД
Следна статијаШестиот лет на Ingenuity помина со мал проблем во навигацијата, но сепак со успешно слетување

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.