Покрај од повеќе неофицијални информации кои секогаш ни се достапни пред преставувањето на познатите уреди, за екранот којшто изгледа ќе се користи на S10-ките идната година можевме да дознаеме и од патент поднесен од Samsung.

Заштитната маска за екранот до која има дојдено познатиот Ice Universe, ни покажува дека Galaxy S10 телефоните ќе имаат баш ваков екран, односно екран без рамки околу него и без исечок на горната страна. Тоа што овој екран ќе го има е само една мала “дупка” во која ќе биде сместена камерата, односно две дупки во случајот со Plus моделот кој треба да има двојна камера на предната страна.

Овој екран ќе овозможи да уредите без воопшто рамки околу станат стандардни идната година, со оглед на продажбите кои ги прави Samsung. Иако уште неколку други производители претставија свои верзии од вакви уреди, сепак големината на Samsung ги поставува трендовите.

Samsung Galaxy S10 се очекува да дојде во неколку варијанти, односно три, а според некои информации може да има и четврта. Ќе ги видиме на крајот од февруари стандардно на MWC 2019 саемот за мобилни кој се одржува во Барселона.

Овој модел исто така е и јубилеен, односно како што се гледа од бројката, тој е десетти Galaxy уред, а првиот беше претставен пред 10 години.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.