Фото: Shutterstock.com

Марк Гурман веќе најави дека Apple работат на можност да го ажурираат софтверот на iPhone уредите додека истите се спакувани во продавниците, без потреба од нивно отпакување.

Сега оваа информација е потврдена преку код кој е забележан во алатките за програмерите од бета верзија на iOS 17.2. Тоа значи дека Apple наскоро ќе може да ги ажурира iPhone телефоните и да ги продава со најновата верзија од iOS, а уште поважно со исправени грешки.

Потребата за еден ваков систем наводно се има јавено по појавата на грешка која предизвика корисниците да не можат да ги „клонираат“ своите постари телефони на новиот iPhone 15, па за истото прво мораа да го ажурираат софтверот.

Инаку, овој систем би функционирал преку нов уред врз кого би се поставувале телефоните и на тој начин тие би можеле да бидат ажурирани.

Се истакнува дека овој систем ќе се погоди како корисен и во ситуациите кога корисниците имаат проблем со својот телефон, а за одредени исправки веќе нема да бидат потребни кабли, посебно кога поврзувањето со компјутер не функционира.

ИЗВОР9to5Mac
Претходна статијаGoogle имаат платено 26,3 милијарди долари на други компании во 2021 за поставување како стандарден пребарувач
Следна статијаПуштен првиот „трејлер“ од најновото продолжение на Planet of the Apes
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.