wp_ss_20131029_0002

Сите корисници на HTC 8X од вчера вечер може да направат надградба на оперативниот систем на најновата верзија. Ова треба да биде последната помала надградба пред претставувањето на Windows Phone 8.1 во која што се очекуваат повеќе и посуштински промени. Најновата верзија е Windows Phone 8 Update 3, односно претходно нарекувана GDR 3 и истата го носи бројот 8.0.10501.127.

Надградбата се прави многу едноставно, со притискање на check for updates во phone update во главното мени. Истата се симнува само кога сте поврзани на Wi-Fi мрежа и откако ќе заврши го рестартирате телефонот и веќе не треба ништо да правите.

Новостите на оваа надградба се веќе објавени и за нив пишувавме, па може да погледнете што е ново во оваа верзија на следниот линк.

Претходна статијаWindows 1.01 достапен во вашиот интернет прелистувач
Следна статијаViber за Windows Phone 8 со нова надградба
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.