IN MEMORIAM – Г-ДИН ТРАЈЧЕ ЧЕРЕПНАЛКОВСКИ

На 70 годишна возраст, вчера (06.04.2023), ненадејно почина г-дин Трајче Черепналковски, долгогодишен директор на телекомуникацискиот оператор – НЕОТЕЛ.

Г-дин Черепналковски управуваше со НЕОТЕЛ повеќе од 15 години и ја водеше компанијата низ сите предизвици, успевајќи да ја етаблира во реномиран и доверлив партнер како на домашно така и на интернационално ниво. Освен како управител во НЕОТЕЛ, беше постојан член на Одборот на директори на АД НЕОКОМ.

Својата богата професионална кариера ја започнува во енергетскиот сектор во Електростопанство на Македонија (ЕСМ) и воедно беше првиот генерален директор на Оператор на електропреносен систем на Република Македонија (АД МЕПСО).

Ќе биде запаметен како исклучително скромен и ведар лидер кој несебично се залагаше за својот колектив. Беше човек кој неуморно се залагаше да помогне кога е најпотребно.

Погребот ќе се одржи во сабота 8 април, во капела од 12:00 до 13:00, на градските гробишта “Бутел” во Скопје.

Вечна му слава!

Претходна статијаОваа година ќе започне продукцијата на шведска мини серија за The Pirate Bay
Следна статијаTesla најави изградба на фабрика за Megapack батериите во Шангај