Vision Mercedes Simplex Vision Mercedes Simplex

За време на 2019 Frankfurt Motor Show, Mercedes-Benz го претстави еден од поинтересните концепти за автомобил досега. Се работи за преработка на автомобилот Mercedes 35 PS од 1901 кој важи за првиот модерен автомобил. Дотогаш, моторните автомобили во главно биле направени како преработени кочии на кои е додаден мотор.

Vison Mercedes Simplex е концепт на автомобил којшто ќе биде навистина штета доколку никогаш не го видиме на улиците, барем во некоја ограничена серија која сигурно ќе има огромна цена.

Направен да изгледа исто како старите автомобили, тој сепак тука застанува со сличноста, а остатокот е целосно модерен. Како што би се очекувало, овој концепт е за целосно електричен автомобил.

Изработката на автомобилот е целосно модерна, но сепак се задржува едноставноста, па во внатрешниот дел се прикажуваат само основните информации кои се потребни при возење.

Интересен е предниот дел на којшто е поставен 3D екран каде стои логото на Mercedes-Benz, а исто така се прикажуваат додатни информации за автомобилот.

Во продолжение неколку слики од овој одличен концепт.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.