facebook-for-windows-8-1

На сите корисници на Windows 8.1 сигурно веќе добро ви е позната Facebook апликацијата, која што активните корисници сигурно и редовно ја користите. Истата од нејзиното претставување имаше неколку надградби кои донесуваа нови функции, подобрување на перформансите и слично.

Најновата верзија на Facebook донесува интересно голем број на новости, кои што ја прават апликацијата целосно функционална и конкурентна со истата на другите платформи. Верзијата е со број 1.2.0.12 и ги вклучува следните новости:

 • Snap поглед за целата апликација
 • Пакет на смајлија и стикери
 • Синхронизирање на профил сликата
 • Индикатор за нови постови
 • Креирање на албуми од страната за слики
 • Додавање на слики директно во одреден албум
 • Пребарувајње од листа со имиња кога избирате членови на разговорот
 • Refresh копче во Nearby делот
 • Подобрени нотификации во кои се отстранети веќе видените пораки, старите постови и слично
 • Промена на постовите (edit)
 • Промена на приватноста на постовите
 • Промена на коментарите
 • Копирање на линкови во постовите
 • Додавање/отстранување на луѓе од групите
 • Додавање на пријатели во листите
 • Бришење на сликите

Апликацијата е достапна во продавницата за апликации или директно преку следниот линк, а доколку веќе ја користите можете мануелно да ја ажурирате на најновата верзија од продавницата преку Settings > App Updates > Check for updates.

Претходна статијаGrippity, таблет со проѕирен екран и допир од двете страни
Следна статијаApple патентира технологија за означување и пребарување на сликите преку Siri
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.