Скопје, 1 Септември 2021: Wizz Air, најбрзо растечката авиокомпанија во Европа, денес објавува дека од 1 декември 2021 година ќе бидат потребни вакцинации против КОВИД-19- или редовно тестирање на антиген/ПЦР тест во специјални случаи- за целиот екипаж. Wizz Air, како општествено одговорна авиокомпанија, ја спроведува оваа политика како дел од својата заложба за заштита на здравјето и безбедноста на своите патници и екипаж, како и за поддршка на непречено и континуирано работење на нејзините летови на долг рок.

Wizz Air воведува вакцини против КОВИД-19 за целиот свој екипаж – или редовно тестирање на антиген/ПЦР тест во посебни случаи – бидејќи истражувањата ја покажуваат нивната ефикасност како најдобра достапна форма за заштита од КОВИД-19. На почетокот на пандемијата, Wizz Air беше пионер во воведувањето на строги здравствени и безбедносни мерки за заштита на патниците и членовите на екипажот, обезбедувајќи максимални санитарни услови и поддржувајќи физичко дистанцирање. Како што продолжува пандемијата, Wizz Air е меѓу првите европски авиокомпании што дополнително ги зајакна своите заштитни мерки со оваа политика, која ќе се спроведе во согласност со поддршката на локалните власти и здравствените институции низ базите на Wizz Air.

József Váradi, Извршниот директор на Wizz Air Group изјави: „Во Wizz Air, нашиот приоритет број еден е здравјето и безбедноста на нашите патници и вработени. Ние имаме одговорност да ги заштитиме екипажот и патниците во авионот со ублажување на ризиците од КОВИД-19, а вакцините играат витална улога во ова“.

Претходна статијаРСБСП со апел: Децата тргнаа на училиште, возачи намалете ја брзината
Следна статијаЕдна година по пуштањето LinkedIn ги откажува Stories

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.