Скопје – 1 септември 2023 година – Samsung Electronics Co., Ltd. ја претстави новата BESPOKE AI™ комбинирана машина за перење и сушење на алишта со технологија на топлинска пумпа со дигитален инвертер на големиот саем IFA 2023 за потрошувачка електроника во Берлин. Овој модел го олеснува пренесувањето на алишта од машината за перење во машината за сушење и го завршува процесот во еден чекор. Има голем капацитет за перење од 25 кг со способност за сушење од 13 кг со топлинска пумпа и е поддржана од паметни функции за да им даде на потрошувачите поголема флексибилност.

„Првиот BESPOKE AI™ модел на комбинација за перење и сушење на Samsung со технологија на топлинска пумпа со дигитален инвертер, не само што го олеснува перењето алишта со тоа што обезбедува пренос на алиштата без проблем, туку и заштедува простор“ – рече Junhwa Lee, EVP и шеф на тимот за искуство на клиентите од бизнисот со дигитални апарати во Samsung Electronics. „Искуството со перење алишта сега може да биде попријатно и полесно, а исто така заштедува енергија преку AI енергетскиот режим во SmartThings Energy”.

Заштеда на простор со новата BESPOKE AI™ комбинирана машина за перење и сушење

Овој модел им овозможува на корисниците да заштедат простор во своите домови бидејќи зазема помалку простор од две машини со тоа што може да заврши еден целосен циклус на перење и сушење во една машина. Потрошувачите кои се стремат подобро да ги искористат своите простори за живеење, можат да го искористат слободниот простор за други намени. Нејзиниот едноставен и рамен BESPOKE дизајн хармонично се вклопува во внатрешниот простор на домот, како и со сите други уреди и парчиња мебел.

Олеснување на вашето перење

Карактеристиките на моделот и циклусите за перење се дизајнирани за да им дадат на корисниците похолистичко и беспрекорно искуство. Кога потрошувачите ја вклучуваат машината, тие можат поинтуитивно да ја контролираат и лесно да го одберат текот на перење и сушење преку WideLCD дисплејот. На екранот, исто така, се прикажуваат информативни извештаи на крајот од циклусот за референца на корисниците.

Со користење на вештачка интелигенција за перење, машината за перење и сушење BESPOKE AI™ ги комбинира тежината, мекоста на ткаенината при секое полнење и тековното ниво на нечистотија врз основа на заматеноста на водата за да се оптимизира количината на вода и детергент. Користејќи ги овие информации, постојано се прилагодува времето на киснење, плакнење и центрифугирање за брзо и ефикасно да се постигнат најдобрите резултати.

Автоматски и паметни работни функции

Samsung ги применува своите напредни технологии за да им помогне на корисниците ефикасно да управуваат со нивната машина. Откако ќе заврши циклусот, вратата автоматски се отвора за корисниците да можат да ги извадат алиштата со помал напор. Исто така, таа испушта влажен воздух и топлина, а внесува свеж воздух во барабанот. Машината доаѓа со систем за автоматско чистење со разменувач на топлина кој ефикасно го зачувува квалитетот на сушењето. Исто така, поддржува AI енергетски режим во SmartThings Energy, нудејќи паметно заштедување на енергија.

Samsung ќе ја прикаже својата најнова линија на дигитални апарати, вклучувајќи ја новата комбинација за перење и сушење BESPOKE AI™ на IFA 2023 година, која започнува на 1-ви септември.

Претходна статијаЗдружението Гоу Грин Скопје по трет пат собира младински барања за зелени општини
Следна статијаApple мораат да го користат USB-C приклучокот кај iPhone, но промената ќе ја претстават како голема победа за корисниците