Digital Trends
Digital Trends

Паметен часовник од Google не е официјално најавен, па информациите од кој што може да се дојде се само шпекулации и внатрешни информации од анонимни извори. Сепак ако се погледне пазарот не е тешко да се заклучи дека паметните часовници стануваат се повеќе популарни и покрај помалите startup компании, поголемите компании почнаа да се вклучуваат во овој бизнис. Samsung веќе ја претстави втората генерација од својот Gear паметен часовник со претставувањето на Gear 2, Gear 2 Neo и Gear Fit.

Можноста паметниот часовник да биде направен од страна на LG не би било чудно, односно Google веќе го користи овој начин на работа со своите Nexus модели кои што ги прави во соработка со други компании, наместо сам да ги произведува. Конкретно моделите Nexus 4 и Nexus 5 се направени од страна на LG. Според информациите LG нема да биде единствената компанија со која што Google би соработувал за изработката на овој часовник.

Повеќе информации за тоа како ќе биде прилагоден оперативниот систем и какви функции ќе има часовникот сеуште нема, а можната најава на истиот се очекува во Јуни на Google I/O конференцијата.

Извор: The Wall Street Journal

Сликата е превземена од: Digital Trends

Претходна статијаGalaxy S5 ќе има верзија со осум јадрен Exynos процесор
Следна статијаFacebook го гаси својот @faceboook.com email сервис
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.