Дали го комуницираме стилот само преку облека? Сигурно не! Личен белег оставаме низ сите сегменти од нашиот живот – изборот на облека, модни додатоци, ритам на животот, хоби, филмови и серии што ги гледаме, книги што ги читаме, места каде што одиме, и секако преку начинот на кој го уредуваме просторот за живеење.

Дневната соба порано беше клучна просторија за демонстрирање стил. Денес тоа е секој агол од просторот за живеење. Нашата естетика е присутна во секој елемент што го избираме. Затоа избираме внимателно и со идеја дека се е поврзано со истата нишка, со нас. Целиот наш дом е огледало на нас самите.

Кујната веќе не е просторија во која пристап имаат само домашните. Тоа е просторија во која се создава, во која се ужива со сите сетила, во која креативноста и имагинацијата се апсолутно пожелни. Денес во кујната се поминува поголем дел од денот, сега е дел од домот каде што пристап имаат и гостите. Токму поради тоа, уредувањето на овој дел од просторот за живеење не е препуштено на случајноста. Напротив, стана исклучително важно кујната да биде инспиративен простор во кој мебелот и апаратите за домаќинство ќе бидат совршено усогласени со нашиот автентичен стил. Денешната кујна, како и остатокот од просторот, треба да биде удобна, функционална и да го одразува нашиот уникатен стил.

Токму поради тоа, домашните апарати повеќе не се карактеризираат само со перфектни перформанси, туку и со совршен дизајн, и како такви тие јасно се вклопуваат и се позиционираат во нашиот простор.

Милениумците избираат дизајн што освојува

Бројните награди за дизајн на „Red Dot“ што им припаѓаат на дизајнерите на апарати за домаќинство се најдобрата потврда дека нивните креатори знаат дека патот до срцето на генерацијата чија функционалност и естетика се еднакви е навистина комбинација од совршени перформанси и стил.

Милениумците избираат соковници, миксери, печки, рингли и фрижидери со исто внимание како и се останато во нивниот простор за живеење. Тие се одраз на стилот исто колку и трпезариски маси, фотелји, светилки, аголни гарнитури. Затоа тие се создадени со цел да се вклопат во остатокот од ентериерот. Тие порано се издвојуваа од остатокот од кујната со својот изглед, денес се апсолутно во согласност со неа.

Дизајнот на апарати за домаќинство е голем предизвик за дизајнерите, токму затоа што е неопходно да се создаде производ со совршени перформанси и подеднакво совршена естетика.

Не соодветниот фрижидер, кој излегува како џин во секоја кујна, со излегување на моделот Samsung Bespoke, е  веќе минато. Овој производ претрпе целосна трансформација во текот на 2021 година. Со новиот Bespoke фрижидер, кујната конечно е во линија. Покрај напредните функции и способноста да се прилагодат на другите кујнски елементи преку големина, број на врати, полици итн., Фрижидерот Bespoke дефинитивно се вклопува во остатокот од просторот, што го прави комплетен и уникатен.

Уникатен фрижидер како централен елемент на кујната од соништата

Фрижидерот се состои од модули што можат да се комбинираат, така што корисникот, самиот станува дизајнер при изборот помеѓу различни комбинации на бои, па дури и неколку од нив, како и материјали.

Фрижидерот Samsung Bespoke е опремен со специјална технологија која ви овозможува да складирате повеќе храна во фрижидерот со стандардна длабочина на дизајн од 600 mm, а со изолација на SpaceMax технологијата која ги прави sидовите на фрижидерот потенки, создава повеќе простор за уредно складирање храна.

Дизајнот на апарати за домаќинство и идејата совршено да се вклопат во автентичен стил не се пред функционалноста. All-Around Cooling технологијата обезбедува иста температура во сите делови на фрижидерот, метална плоча за ладење во задниот ѕид што го одржува студот дури и ако постојано го отворате фрижидерот, а тука е и функцијата на брзо ладење и замрзнување на барање – за оние моменти кога итно е потребно ладење на чаша бело вино. Внатрешноста е минималистички дизајнирана, а скриениот екран, рамната полица за вино и сивкастите кутии за храна го потврдуваат ова најдобро.

Ера во која естетиката и функционалноста се испреплетени и заедно формираат стил, целосно ги совлада сите сегменти од нашите животи. Затоа апаратите за домаќинство се дел од нашиот одраз во просторот за живеење, а кујните или не се одделени со ѕид од остатокот од просторот или имаат широко отворени врати, бидејќи денес тие се користат со исто задоволство како и останатите простоеии во домот.

За повеќе информации постете го линкот  https://www.samsung.com/mk/refrigerators/bespoke-refrigerator/

Претходна статијаMicrosoft Office 2021 ќе стане достапен од 5ти октомври заедно со Windows 11
Следна статијаУспешно заврши првиот лет во орбитата на Земјата составен од целосно цивилен екипаж