nokia-emulator

Microsoft минатата недела информира дека престанува со развојот на Android телефони и дека ќе се концентрира на развојот на нивната мобилна платформа Windows Phone. Исто така од овој месец корисниците конечно официјално ќе почнат да ја добиваат надградбата на Windows Phone 8.1, верзија со која што овој оперативен систем станува многу поконкурентен со другите достапни платформи. Останува само поголем број на програмери и компании да покажат интерес за развој на оваа платформа и може да се очекува поголем број на корисници.

Со цел да им помогне полесно и подобро да се запознаат со основните функции на оперативниот систем, Microsoft претстави посебна страна преку која што корисниците ќе можат да видат што се нуди оперативниот систем и како се прават одредени работи на него. Страната е едноставна и е составена од кратки видеа групирани по активности на кои што се прикажани начините достапни за нешто да направите на Windows Phone. Ова се разбира на е детално и целосно упатство за платформата, меѓутоа е доволно за да корисник кој што не користел Windows Phone добие основна претстава што може да очекува доколку се реши да користи уред со овој оперативен систем.

Извор: Nokia

Претходна статијаGoogle нема да ги нарекува бесплатни игрите кои што вклучуваат купувања во апликацијата
Следна статијаProject Athena: Промена на изгледот на Chrome OS според новите Material Design правила
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.