Оваа надградба беше претставена пред нешто повеќе од една недела и истата стана достапна за тестирање за програмерите. Microsoft сега ја објави официјалната листа во која што е наброено што се е ново во оваа верзија на Windows Phone 8. Верзијата на оперативниот систем после надградбата, зависно од моделот на телефонот ќе биде 8.0.10501.127 или 8.0.10512.142. Што ново донесува оваа верзија?

Пристапност Напревени се повеќе подобрувања за корисниците со оштетен вид.

Надворешна меморија (Storage) Можност за лесно ослободување на простор од надворешната меморија на телефонот и управување со припремените фајлови. Нови категории за преглед на што го искористува просторот.

Режим за возење Избор за кои нотификации ги добивате додека го користите режимот за возење, со цел повеќе да бидете фокусирани на патот и возењето.

wp8_up3_dm

Екран Заклучување на ориентацијата на екранот, па истиот нема да се менува од Portrait во Landscape кога го вртите телефонот.

wp8_up3_srl

Wi-Fi Заштедете го вашиот месечен сообраќај на вашата мобилна интернет конекција со можноста да се поврзете на Wi-Fi мрежа за време на почетните прилагодувања на телефонот.

Споделување на интернет кокенцијата Сега можете да ја користите вашата мобилна интернет конекција на вашиот Windows 8.1 уред, со поврзување на уредите преку Bluetooth.

Bluetooth Направени се повеќе поправки на пријавени проблеми, како и подобрувања во квалитетот на конекцијата со Bluetooth уреди.

Мелодии (Ringtones) Можност за назначување на посебна мелодија за SMS за секој контакт посебно. Користење на вашите посебно додадени мелодии за повеќе работи како – SMS, инстант пораки, email, voicemail и потсетници.

wp8_up3_crt

Менувач на апликации Можност за исклучување на активните апликации директно од менувачот на апликации.

Други подобрувања Вклучени се многу други подобрувања на Windows Phone платформата.

Претходна статијаApple ги претстави iPad Air, iPad mini со Retina екран, нови Mac Book Pro, Mac Pro, OS X Mavericks
Следна статијаКако да направите “чиста“ инсталација на OS X Mavericks
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.