update

Покрај минималните подобрувања за поддршката на нов хардвер, корегирање на багови и минимално подобрување на перформансите, не може да кажеме дека оваа дистрибуција има спакувано нешто спектакуларно.

Најверојатно најбитниот дел од оваа надградба е што дозволува да се вршат надградби без да се рестартира системот. За обичните корисници еден рестарт е 30 секунди работа, но кога станува збор за сервери и напредни уреди еден „обичен“ рестарт е процедура која знае да одземе и неколку часа.

Иако е сè уште нова, способноста за надградби без да се рестартира системот ќе се подобрува во идните едиции на кернелот.

Дополнително, има подобрувања за Linux што е инсталиран на Playstation 3, и подобрувања за DisplayPort Audio на Radeon драјвери.

Дополнителни подобрувања:

  • Подобрувања за Intel ‘Skylake’ платформата
  • Поддршка за Intel Quark SoC
  • TOpen-source AMD Radeon driver supports DisplayPort Audio
  • Разни HID driver подобрувања, вкллучувајќи Lenovo compact keyboards, Wacom Cintiq 27QHD
  • Toshiba power settings driver додава USB sleep/charge функционалност, брзо полнење, sleep со музија, итн
  • Подобрувања на File System, вклучувајќи F2FS, BtrfFS, итн.

Извор: OMGUbuntu

Претходна статијаУниверзумот можеби не се забрзува колку што досега се мислеше
Следна статијаGuitar Hero со нова едиција после 5 години