screen-shot-2014-02-06-at-11-21-17-pm

Според извори на 9to5Mac надградбата на iOS 7.1 се очекува да биде овозможена за корисниците во Март оваа година. Според нив, а и од тоа што може да се види од бета верзиите на оваа надградба, истата не донесува големи промени или нови функции. Во главно надградбата се однесува на поправање на одредени проблеми кои што се имаат јавувано кај одредени корисници, како и подобрување на перформансите.

Исто така iOS 7.1 ќе има одредени измени на корисничкиот интерфејс на Phone апликацијата, подобрување на Calendar апликацијата, подобрувања во брзината на работа, како и поправки на багови.

Информациите не се официјални и потврдени од страна на Apple, па до Март нема да биде позната точноста на овие информации.

Извор и слика: 9to5Mac

Претходна статијаКако да направите кратенки за исклучување и „заспивање“ на компјутерот во Windows 8
Следна статијаTwitter тестира поголема промена на дизајнот
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.