Симфони Солушнс ве повикува да учествувате во добротворниот хакатон „KindHack“, кој ќе се одржи на 23 и 24 ноември во просториите на Симфони Солушнс во Скопје. Oвој 48-часовен предизвик има за цел да собере и поттикне млади и креативни луѓе да изработат демо или готови софтверски решенија, со цел олеснување на секојдневните предизвици со кои се соочуваат невладините организации.

Хакатонот е отворен за сите креативни индивидуалци и тимови кои имаат желба да работат на ваков проект, а имаат и познавања од областа на развој на софтвер. За учество на хакатонот, треба да се пријават на следниот линк.

Oваа прилика ја користиме да ги потсетиме и сите заинтересирани невладини организации и институции од Скопје и пошироко, да аплицираат со своите проекти за кои им е потребно ИТ решение до 3 ноември на следниот линк.

Како да аплицирате?

  • Повикот е отворен за сите заинтересирани програмери, дизајнери и софтвер тестери
  • Секој тим ќе се состои од 4 до 6 учесници
  • За време на дводневниот хакатон, сите учесници треба да креираат демо или готови софтверски решенија
  • Сите заинтересирани може да аплицираат на следниот линк
  • Рокот за аплицирање е до 20 ноември

За тоа како си поминавме минатата година и кои беа победниците на првиот KindHack во канцелариите на Симфони Солушнс во Скопје можете да прочитате повеќе овде.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.