Во коментарите од објавите, како и одговорите на тие коментари, корисниците конечно ќе можат да ги користат „gif“ анимираните слики. Ова е нешто што е одамна достапно на другите мрежи, а и е доста популарно.

Сликите кои ќе може да се користат во коментарите се од Giphy сервисот, кој е и најпознат. Оваа компанијата беше купена од страна на Meta, но CMA регулаторното тело од Обединетото Кралство побара од истата да биде продадена.

Коментирањето со овие интересни анимирани слики се користи многу често при одговорите на објавите, како и во приватните пораки. Корисниците едноставно некогаш не сакаат да напишат нешто, а тоа што го мислат најдобро се искажува со анимирана слика.

Најавата за оваа новина дојде директно од Адам Мосери, главниот на Instagram во Meta.

ИЗВОРEngadget
Претходна статијаФИТР: Започнува воспоставување на „MakerSpace“ лаборатории за истражување, креативност и иновации
Следна статијаСо заедничка веб платформа за е-трговија ќе се зголемува конкурентоста на бизнисите во регионот
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.