Од денес, корисниците на Huawei на македонскиот пазар можат да започнат ново, попаметно искуство со апликацијата My HUAWEI – официјален и премиум канал преку кој ќе имаат можност да го споделат своето искуство и лесно да ги најдат посакуваните услуги!

My HUAWEI е целосна промена на апликацијата за поддршка. По ажурирањето, корисниците на My HUAWEI во Македонија ќе можат да ги добиваат најновите вести, да добиваат информации за официјалните услуги на компанијата и да комуницираат со другите корисници на Huawei на едно место.

Сѐ на едно место и во секое време

My HUAWEI на најпогоден начин на едно место ги интегрира функциите што носат подобро корисничко искуство за производите на Huawei. Тие се: Дома, Поддршка и Профил.

  • Дома. Познатата страница Discover во апликацијата за поддршка на Huawei се менува на почетната страница. Тука корисниците на Huawei можат да се запознаат со тековните вести и активности на компанијата.
  • Поддршка. Обезбедување официјални услуги по продажбата, вклучително и информации за уредот, интелигентна дијагностика, смена на проблеми, информации за услугата, услужни активности и придобивки, итн.
  • Профил. Ги чува сите податоци и содржина на апликацијата на една страница за погодност на корисниците.

Како да ја инсталирате апликацијата My HUAWEI

  1. Автоматско ажурирање: Ако сте ја вклучиле функцијата Автоматско ажурирање апликации во AppGallery, апликацијата за поддршка ќе се ажурира со My HUAWEI кога ќе биде достапна новата апликација.
  2. Рачно ажурирање: Побарајте ја апликацијата за поддршка во AppGallery и допрете „Ажурирај“ за да ја инсталирате најновата My HUAWEI.
  3. Рачно ажурирање: Побарајте ја My HUAWEI во AppGallery за да ја преземете апликацијата.

Откако ќе се направат ажурирањата, корисниците ќе ја видат апликацијата My HUAWEI со новото име и оригиналната икона на апликацијата Support. Компанијата ќе го задржи ова некое време за да им олесни на своите клиенти да ги најдат услугите што им се потребни што е можно побрзо и да направи непречена транзиција кон промените што ги прави Huawei за уште поголема погодност во иднина.

Ажурирањето за My HUAWEI ќе биде достапно за уреди со EMUI 8.0 или понова верзија. Распоредот за ажурирање за секој модел на уред може да варира во зависност од планот за ажурирање на апликацијата.

За My Huawei

My HUAWEI ги обезбедува своите услуги за клиентите на Huawei во речиси 100 земји и региони, вклучувајќи ги Кина, Европа, Блискиот Исток, Африка и Азиско-пацифичкиот регион, додека видовите на услуги за секоја земја и регион може да варираат во зависност од истата. Сите услуги обезбедени од Huawei се во согласност со локалните закони и прописи.

Претходна статијаMicrosoft ќе претстави нови Surface уреди на 22ри септември
Следна статијаГрупацијата АРИКОМА ја презема шведската компанија Stratiteq

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.