Presenter Coach е функција во PowerPoint која од минатата година стана доста понапредна. Истата, користејќи го микрофонот и камерата, го слуша презентирањето на корисникот и со помош на вештачката интелигенција го проценува темпото на зборување, монотоно зборување, користење на непотребни зборови, лоша граматика и слично.

Тие кои ја имаат пробано оваа можност на PowerPoint истакнуваат дека се изненадени колку добро истата функционира, односно точно како што е рекламирана од страна на Microsoft.

На крајот од следењето на презентацијата, корисниците добиваат извештај во кој се сумирани работите кои се забележани, заедно со предлози како да се подобри стилот на презентирање.

PowerPoint Presenter Coach сега станува достапен на сите платформи, досега беше достапен само на веб верзијата од PowerPoint. Со ова корисниците сега ќе можат да го вежбаат својот стил на презентирање од било кој уред, а се што треба е да ја отворат својата презентација.

Сега за сега, Presenter Coach препознава само англиски јазик, а и за да е достапен како можност Office апликациите треба да се наместени на овој јазик.

Со проширувањето на сите платформи, Presenter Coach добива и уште три нови можности, а тие се можноста за проценка на движењето на телото (body language), често повторување при говорот, како и начинот на изразување на зборовите.

ИЗВОРThe Verge
ИЗВОР 2Microsoft
Претходна статијаIntel го ангажира познатиот „I am Mac“ глумец за реклами против Apple
Следна статијаDuckDuckGo го критикува Google за количината на податоци кои ги собира од корисниците
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.