Може да се каже дека оваа дата веќе ја сметавме како датата кога Samsung ќе го претстави Galaxy Note 9, па еве сега и официјална потврда од компанијата. Samsung почна да им испраќа покани на американските медиуми за нивниот познат Unpacked настан којшто официјално го закажа за 9-ти август.

Иако во поканата, како и најчесто, не стои официјално кој производ ќе биде претставен, сепак од истата се гледа S Pen со што веднаш знаеме дека се работи за уред од Note серијата. Исто така, Samsung пушти и „тизер“ видео во кое на кратко се прикажува S Pen, меѓутоа во меѓувреме тоа видео е тргнато од непознати причини.

Како и да е, официјално можеме да потврдиме сега дека сите љубители на Note серијата, можат да си го запишат овој ден, четврток 9-ти август, кога Samsung како и секогаш ќе врши директен пренос од настанот преку нивната страна, односно нивниот YouTube канал.

Инаку настанот ќе се одржи во Њујорк во Barclays Center со почеток во 17:00 часот по македонско време. Според информации ова ќе биде еден од поголемите настани со оглед на капацитетот на избраната локација.

За Galaxy Note 9 се очекува да нема различен дизајн од ланскиот Note 8, па главните промени да бидат во компонентите и евентуално промена на позицијата на сензорот за отпечатоци на задната страна.

Она што неколку пати можеше да се прочита е дека Samsung оваа година ќе стави поголем акцент на S Pen, па со оглед на неговата присутност во поканата, изгледа дека главната презентација ќе биде околу ова електронско пенкалце.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.