background_image_WP8.1

Остануваат уште месец дена до почетокот на Microsoft Build 2014 конференцијата на кој што ќе биде претставен новиот Windows Phone 8.1. Редовно се наоѓа по некоја информација протечена на интернет која што покажува некоја од новите можности и функции што ќе бидат достапни во новата верзија од овој мобилен оперативен систем. Една од таквите информации беше и можноста за поставување на позадини на Start екранот, па од сликите објавени од страна на WindowsBlogItalia може да се види како ќе изгледа оваа нова можност.

Bhqo3C3CYAAkK_5

За разлика од претходно очекуваното дека можноста за избор на позадини ќе биде слична на онаа на Windows 8, односно позади плочките, од сликите се гледа дека позадината ќе биде поставена на самите плочки. Поточно истите ќе бидат транспарентни доволно за да може да се види сликата на нив, а истата ќе се прикажува распределена на сите плочки. Според информациите оваа можност нема да биде достапна за сите плочки, односно некои од плочките како Office, Xbox Music, Games ќе го задржат својот оригинален изглед.

Извор: The Verge, WindowsBlogItalia

Претходна статијаSamsung претстави два нови Exynos 5 процесори
Следна статијаSony го претстави Xperia Z2 мобилниот телефон
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.