os-x-concept

iOS 7 беше претставен оваа година и покрај стандардните подобрувања на перформансите, одредени нови функции, она што беше најголема новост е целосно новиот дизјан на оперативниот систем. Истиот сега го користи модерниот и актуелен flat, односно рамен дизајн, кој подразбира користење на едноставни рамни површини.

Како и за другите оперативни системи, постојат многу дизајнери кои прават одредени дизајн концепти за тоа како тие ја замислуваат некоја наредна верзија од него. Некои од тие концепти се и многу добро направени. Во продолжение можете да погледнете неколку слики, како замисла на Andrew Ambrosino, како би можела да изгледа наредната верзија од OS X оперативниот систем на Apple за Mac компјутерите. Тој го следи најновиот дизајн од iOS 7 и според нас излгеда многу добро.

OSX11.003_imac2013_left

 

OSX11.002_imac2013_front

 

OSX11.001_imac2013_right1

 

OSX11.0011

 

Извор: Andrew Ambrosino Преку: Redmond Pie

Претходна статијаWestern Digital Black2 – SSD и HDD во едно мало пакување
Следна статијаGoogle ја претстави страната Google Tips како помош при користење на нивните сервиси
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.