snowden-twitter

Едвард Сноуден оваа недела официјално се приклучи на Twitter. Неговиот профил можете го отворите на @Snowden, а интересно ќе забележите дека тој следи само еден профил, додека досега него го следат скоро 1 милион корисници.

Единствениот профил кој што Сноуден се има решено да го следи е, кој друг ако не тој на неговиот поранешен работодавач, NSA (@NSAGov).

Како краток опис за него Сноуден исто така става нешто што е во контекст на тоа што го направи познат, па пишува:

I used to work for the government. Now I work for the public. (Порано работев за владата. Сега работа за јавноста.)

Насловната слика на неговиот профил исто така е поврзана со темата која што го направи познат, а на истата се прикажани кратки исечоци од изданијата на весниците кои што ги објавија неговите информации.

Моментално Сноуден живее во Русија, додека во САД би бил суден за шпионажа и предавство, па не се знае дали некогаш ќе може да се врати дома. Исто така, не е познато до кога ќе биде во Русија, каде што има добиено ограничен престој.

Претходна статијаНовите Lumia 950 модели објавени на онлајн продавницата на Microsoft
Следна статијаШпанија во замена за сончеви панели за цел свет?
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.