Скопје, 12. декември 2022 – Qualcomm Technologies, објави дека Samsung е назначен за официјален партнер за мобилни уреди на лигата Snapdragon® Pro поддржана од серијата Samsung Galaxy. Натпреварувачите во лигата Snapdragon Pro Series на ниво на Mobile Challenge и Mobile Masters ќе користат исклучиво Samsung Galaxy уреди со платформата Snapdragon за избрани натпревари, почнувајќи од финалето на натпреварот Snapdragon Pro Series Mobile Challenge на DreamHack во Валенсија.

„Посветени сме да донесеме Samsung Galaxy уреди со високи перформанси на Snapdragon на милијарди гејмери ​​ширум светот за да промовираме дружење и натпреварување“, рече Стефани Чои, извршен потпретседател и главен маркетинг директор на секорот за мобилни искуства во Samsung. „Како официјален партнер за мобилни уреди на лигата Snapdragon Pro Series, оваа најава го продлабочува нашето постоечко партнерство со Qualcomm и претставува важен чекор напред во нашето патување кон унапредување на мобилната технологија во светот на е-спортот.“

„Соработката помеѓу ESL FACEIT Group, Samsung и Qualcomm ја потврдува нашата заедничка посветеност да го револуционизираме е-спортот преку максимална достапност и супериорни перформанси“, рече Дон Мегвајер, виш потпретседател на компанијата Qualcomm Technologies и директор за маркетинг во Qualcomm. „Едвај чекаме да ги прикажеме најсовремените гејминг фунцкии за прв пат во мобилните игри во доверливите уреди на Samsung со платформата Snapdragon, бидејќи најдобрите светски гејмери ​​се натпреваруваат на најголемите меѓународни е-спорт турнири.“

ESL FACEIT Group (EFG), водечка конкурентна компанија за гејминг и е-спорт забава, веќе ја подигна Snapdragon Pro серијата на ниво на една од најголемите глобални лиги за мобилни е-спортови во повеќе категории и нагласува дека е приоритет да се демократизира пристапот до натпревари за најновата и идна генерација на мобилни гејмери.

„Со искористување на водечката технологија на Samsung и Qualcomm, EFG ќе продолжи да го подобрува конкурентното искуство за мобилните гејмери ​​ширум светот“, рече Кевин Розенблат, виш потпретседател на Gaming Ecosystems во ESL FACEIT Group (EFG). „Нашето партнерство со Samsung и Qualcomm покажува дека сега повеќе од кога било, телефонот во вашиот џеб е билет за неверојатно конкурентно искуство за играње и помага да се создаде ера за секого.

За повеќе информации за лигата на Snapdragon Pro Series, посетете ја https://snapdragonproseries.com/ и следете ја Snapdragon Pro серијата на Facebook, Twitter и Instagram.

Претходна статијаWindows 11 22H2 има неколку „сокриени“ теми наменети за корисниците од образовните институции
Следна статијаCommunity Notes на Twitter пуштени за сите корисници во светот