На посебен настан за медиумите кој се одржа денес, Huawei го презентира својот најнов телефон Huawei Mate 20 lite во нашата земја. Со тоа од компанијата го потврдија присуството на нашиот пазар, како пазар важен за нивното светско присуство.

На настанот претставници од компанијата го прикажаа телефонот којшто ни беше достапен и на нас новинарите да го „прочепкаме“ и да видиме за што станува збор. Смартпортал доби е еден примерок на тестирање, па може да очекувате рецензија за истиот и подобро да видите за каков уред се работи.

Инаку Huawei Mate 20 lite беше претставен пред десетина дена, а продажната цена му изнесува околу 23 до 24.000 денари, доколку се земе само уредот, без договор од некој оператор.

Се работи за уред од средно високата класа според цената, меѓутоа како и секогаш со Huawei, ќе забележите дека неговите карактеристики го ставаат во нешто повисока класа. Повеќе информации за Mate 20 lite можете да прочитате на овој линк.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.