[Скопје, 10.05.2022] Huawei Consumer Business Group ќе влезе на пазарот на канцелариски производи, опслужувајќи ги корпоративните клиенти, како и индивидуалните потрошувачи. Веста беше објавена од Ричард Ју, извршен директор на Huawei, извршен директор на Consumer BG и извршен директор на Intelligent Automotive Solution BU, на настанот за промоција на деловни производи на Huawei. Ју истакна дека Huawei ќе ги користи своите хардверски и софтверски екосистеми како двојни столбови, за да понуди растечки опсег на разновидни канцелариски производи кои беспрекорно работат со широк спектар на паметни уреди, вклучувајќи лаптопи, десктоп компјутери, монитори, таблети, додатоци и уреди за носење. Овие нови канцелариски уреди ќе се однесуваат на следните клучни домени: Влада, образование, здравствена заштита, производство, транспорт, финансии и енергија.

Распоредување на новите производи насочени кон корпоративни клиенти

Со брзо менување на деловните барања, пазарните услови, потребата за паметни канцелариски решенија никогаш не била поголема. Паметните уреди почнаа да ги заменуваат традиционалните канцелариски производи, што имаат тенденција да се пофалат со импресивни спецификации и да ги контролираат трошоците на сметка на разновидноста и корисничкото искуство. Huawei Consumer BG се надева дека ќе обезбеди канцелариски и деловни производи со паметни и иновативни способности, користејќи го својот успех во доменот на уреди за потрошувачите како отскочна штица за овие нови решенија. Деловните производи на Huawei ќе ги задоволат барањата на клиентите во поглед на перформанси, и подобро и попаметно корисничко искуство, базирано на врвна дигитална технологија.

Како нова сила на пазарот за паметни уреди во канцеларија, Huawei доаѓа со концепт и визија што ветуваат дека ќе ја револуционизираат индустријата. Huawei верува дека новите производи доаѓаат во ера во која ќе доминираат технологиите Cloud и AI, и се надева дека ќе го искористи своето знаење за потрошувачка електроника за да понуди нова вредност и иновации, со крајна цел да изгради висококвалитетна, паметна, и сигурна платформа што ќе им служи на клиентите. Ова ќе вклучува целосен сет на деловни производи, решенија и платформи за услуги, вклучувајќи MateBook B серии на лаптопи, MateStation B серија на десктоп компјутери, Display B серија на монитори, MatePad C серија на таблети, серија B на печатачи и серија B на уреди за носење.

Строги стандарди, безбедност на податоците и заштитни мерки

Huawei им обезбедува на клиентите силна поддршка во однос на стандардите за тестирање на производи и решенија за безбедност на податоците, со цел да се задоволат строгите потреби на клиентите од Владата и претпријатијата.
Сите деловни производи на Huawei Consumer BG поминаа низа строги тестови за обезбедување квалитет. Деловните десктоп компјутери, на пример, мора да поминат тестови со механички вибрации, низок воздушен притисок, ниска температура, висока температура, механички удар, сончево зрачење, влијание на температурата, прашина, влажност. Се користат само избрани материјали, а производите се дизајнирани со цел да се безбедни и доверливи.

Huawei, исто така, обезбедува заштитни мерки за безбедност на податоците, за да се обезбеди безбеден пренос на податоци. Принципот на “без нарушување, без следење и без протекување на информации” е строго почитуван во однос на заштитата на приватноста и е вклучен во секој чекор од дизајнот и развојот на производот. Дозволите што се даваат на апликации се повторно подобрени. Дозволите поврзани со приватните кориснички податоци, како што се повици, пораки и информации за уредот, се оневозможени. Пристапот до албумите е строго контролиран, а дозволата може да се даде на основа фотографија-по-фотографија. Huawei направи и достапно приспособено решение за multi-screen collaboration, што им овозможува на клиентите да додаваат контроли за филтрирање и споделување датотеки.

Деловните производи не се само средство за поголема продуктивност во индустријата; тие се столбот за сè попаметна и дигитализирана економија, инфраструктура што ќе го збогати животот. Трите принципи на Huawei: квалитет, интелигенција и безбедност, гарантираат дека секоја канцеларија може да биде паметна.

Претходна статијаФИТР со нов јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст
Следна статијаFacebook откажува неколку постари локациски функции од својата апликација

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.