Android | Smartportal.mk

Nova Launcher е можеби најпознатата Android апликација која го менува стандардниот главен екран....

Повеќето Android Launcher-и во главно може да се каже дека се обидуваат да ги надополнат можностите,...

„Омразата“ меѓу Apple и производителите на Android смартфони не е ништо ново – тие константно...

Веќе е јасно дека Microsoft својот удел во мобилниот свет ќе го бара преку развој на апликации...

Пред скоро 2 месеци Microsoft ја претстави бета верзијата од својот Edge интернет прелистувач...

Светнувањето на дисплејот на смартфонот кај сите нас почна да ги повлекува очите кон...

Android оперативниот систем на Google е убедливо најкористен во светот и најголем дел од...

Како и што беше случај со Touch ID кога беше лансиран со iPhone 5S, кога набрзо после тоа сите...

Android е убедливо најпопуларен оперативен систем за смартфоните и таблетите, но и натаму...

Microsoft, односно Skype, не ја промовираат Lite верзијата како ние во насловот, меѓутоа со оглед...

Еве еден телефон со Android, кој кога ќе го видите, дури и ако сте најголеми познавачи на...

Google ги претстави Instant Apps на својата I/O конференција минатата година. Се работи за мобилни...