Зелена енергија | Smartportal.mk

Еден од најдобрите и најефикасните начини за производство на обновлива електрична...

Бројките се ветувачки дури и после некои одлуки кои новиот претседател на САД Доналд...

Тим на научници и истражувачи ќе инвестираат во сосема нов вид на фотоволтажна соларна...

Најновиот проект наречен South Fork Wind Farm и официјално ќе се гради во New York. Тоа ќе биде...

Apple се одлучи да ја прошири својата соларна фарма во Невада и со тоа да го осигура своето...

Обновливата енергија доживува огромен раст во последната декада, особено кога станува...

Група на швајцарски научници тврдат дека откриле процес кој што може да ја зачува...

Ерата на зелениот транспорт започнува, особено во земјите од западна Европа. Ова се...

Иновациите околу нас се поприсутни од било кога. Голема заслуга за тоа има „новата“...

Бенефитот од користењето на зелената обновлива енергија сите го знаеме. Но како најлесно...

Добри вести ни доаѓаат од другата страна на атлантикот. Неколку од најбогатите луѓе...