10842014_1528781927396886_2349034889717548838_o

Претпоставувам дека голем дел од вас веќе се запознаени со новата македонска апликација наменета за повикување такси без потреба од повикување на контакт центрите на такси компаниите. Claxi директно ве поврзува со такси возачите преку мобилната апликација моментално достапна за Android корисници, а iOS верзијата е веќе во изработка.

Користењето на апликацијата е многу едноставно и за истото можевте да прочитате во последната статија од минатата недела. Сепак доколку сакате да дознаете уште повеќе за апликацијата, односно како преку истата да повикате такси, сега истото можете да го видите и преку посебно направеното видео.

Видеото е направено од развивачите на апликацијата и на едноставен начин ви го објаснува процесот. Истото можете да го погледнете во продолжение.

Оставете коментар