Додека го чекаме претставувањето на уред со екран кој се превиткува од Samsung, Huawei и уште некои, Еван Блас ни прикажа видео за кое се тврди дека е од уред на Xiaomi кој ќе се превиткува на три дела.

Поточно, наместо како што досега видовме уреди кои се превиткуваат на половината, овој уред се превиткува на две места. Со ова сигурно се добива доволно голем уред кога е отворен, а повторно мал и компактен кога ќе се превитка да се користи како смартфон.

Во видеото се гледа функционален уред, меѓутоа ни самиот Еван Блас не може да гарантира за точноста на видеото, односно тој нагласува дека му е дадено видеото заедно со информацијата дека е од Xiaomi.

Повторно ќе кажам, оваа година дефинитивно ќе биде револуционерна за мобилната индустрија. Уредите ќе почнеме да ги користиме како мобилни и таблет компјутери во едно, без потреба од носење со нас на голем уред, поради можноста за превиткување.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.