Фото: Ishan Agarwal (Twitter)

OnePlus ќе одржи настани во четири градови за претставувањето на OnePlus 7. Три настани ќе бидат во истиот ден, односно тие во Лондон, Њујорк и Бангалор, а уште еден посебен настан ќе биде одржан наредниот ден во Кина.

Претставувањето, односно настаните се официјално закажани за 14-ти мај, се очекува претставување на два модели, OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro, а Pro верзијата ќе има и 5G варијанта која ќе се продава на пазарите каде има ваква мрежа.

Директорот на компанијата веќе најавува дека карактеристика на овие телефони ќе биде брзото и мазно работење, но како и секогаш, од нив може да се очекува и добар екран.

Според неофицијалните слики кои веќе можеа да се видат, а еве и повторно се објавени нови, OnePlus 7 Pro ќе биде направен да скоро и нема рамки.

Тоа ќе се постигне со заобленост на екранот од страните, нешто по што најмногу е познат Samsung, а на горната и долната страна рамките ќе бидат минимални. Потребата за исечок или дупка на горната страна ќе биде тргната со камера која излегува од самиот уред, барем така се тврди.

Ова не е ново решение, но сепак не го гледаме често, а најверојатно поради ризикот од расипување на механизмот кој ја вади камерата од уредот. Сепак, ќе видиме како од OnePlus ќе се покажат кога е тоа во прашање.

Инаку, на задната страна OnePlus 7 Pro ќе има три камери, па уште сега се гледа дека овој производител повторно ќе им конкурира на најдобрите на пазарот.

Вториот модел, односно тој без Pro ознака се верува дека ќе има екран со мал исечок на горната страна во форма на солза, како што ги нарекуваат, а за многу корисници ова ќе биде и подоброто решение.

OnePlus е кинески производител кој има верна група на корисници, иако за разлика од кинеската конкуренција не е доволно достапен во продажба преку операторите или локалните продавачи.

Оставете коментар