windows-personalise

Иако сами можеме да си избереме позадини, бои и да си направиме своја тема, сепак повеќето од нас сакаме работите да ни бидат готови и спремни за користење. Како што повеќето од Windows корисниците знаете, на него можете да менувате теми кои во основа се состојат од комбинација на десктоп позадини кои доколку се повеќе од една, се менуваат, како и бои за прозорците и taskbar-от. Избор на инсталираните теми можете да направите со притискање на десното копче на маусот и избирање на Personalise опцијата. Доколку сакате да инсталирате нови теми, истото можете да го направите со притискање на Get more themes online во Personalise менито или на следниот линк.

Периодично како што се додаваат нови теми, Microsoft ги промовира најинтересните од нив, па во продолжение можете да ги симнете најновите „зимски“ теми за вашиот Windows компјутер.

Snow Panoramic theme Snow-Panoramic-themedownload-theme-button

 

Snowy Night theme

snowy-night

download-theme-button

 

Snowy Owls theme

snowy-owls

download-theme-button

Isle of Man theme

isle-of-man

download-theme-button

Beautiful Blossoms theme

blossoms-theme

download-theme-button

Fable Anniversary theme

fable-theme

download-theme-button

Претходна статијаSamsung конечно ќе почне да користи метал почнувајќи со Galaxy S5 ?
Следна статијаFacebook ќе прикажува повеќе важни и често коментирани новости
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.