Во текот на вчерашниот ден Huawei ја претстави новата и одлична P30 серија која повторно го става овој производител на врвот кога е во прашање камерата.

На настанот беа претставени дополнителни производи, меѓу кои и паметни очила, ако може така да се нарече. Се работи за очила во кои има вградено звучник, со што тие може да се користат за правење на повици, како и контрола на уредот преку паметниот асистент.

Очилата се исто така и водоотпорни со стандардот IP67. Се полнат безжично кога ќе се стават во футролата која има батерија со капациет од 2.200 mAh.

Со оглед на тоа што овие очила немаат камера или некои додатни „паметни“ функции, може да се заклучи дека целта на Huawei е да им овозможи на корисниците комуникација со добро дизајнирани очила за сонце.

Очилата инаку се направи во соработка со во Азија познатиот производител на очила, Gentle Monster кои ставаат посебен акцент на стилот, како на очилата, така и на нивните продавници.

Оставете коментар