На Pickbox NOW доаѓаат нови интересни документарни филмови како Уметноста на архитектурата и Уметноста на градината, но и серијата која ја открива приказната за Пети Херст, киднапираната богата наследничка, а и го поставува прашањето дали таа е жртва или злосторничка.

Еве кои сè документарни филмови ги препорачуваме за гледање во јули на Pickbox NOW.

Уметноста на архитектурата (The Art of Architecture) – доаѓа на 28 јуни

Уметноста на архитектурата е британска документарна серија која ќе ги воодушеви сите љубители на архитектурата, но и оние кои штотуку влегуваат во светот на дизајнот и архитектурата. Секоја епизода претставува студија за сегменти од нова архитектура или реставрација, покажувајќи како се инспирирани, дизајнирани и доведени до реализација, со профил на архитектот или компанијата што ги создала. Филмот го режира и го раскажува Алистер Лајзел, а архитектонски консултант е Маркус Бини.

Уметноста на градината (The Art of Garden) – доаѓа на 7 јули

Талентирани дизајнери на градини зборуваат за своите најнови проекти и ги покажуваат врските помеѓу лечењето, климатските промени, одржливоста и уметноста на градината. Оваа документарна серија е приказ на најдоброто од современиот градинарски дизајн во целиот свет.

Повеќе од храна (Beyond Food)- доаѓа на 7 јули

Документарниот филм ги истражува начините на кои група извонредни луѓе живеат неверојатни животи, јадат вкусна храна додека извлекуваат повеќе енергија и ментален фокус од своите дневни ритуали. Биохакери, палео, вегани, невронаучници, спортисти, собирачи на храна, сточари, фармери, научници за нутриционизам. Повеќе од хранапокажува дека постојат многу можности да се чувствувате моќно и здраво со извонредна сила на мозокот и енергија, а и да го живеете животот бестрашни и несопирливи. Ова не се брзи или магични решенија, ова е начин на живот.

Радикална приказна за Пети Херст (The Radical Story of Patty Hearst)– доаѓа на 14 јули

Документарната мини серија за Пети Херст истражува која е таа всушност: жртва или злосторник? Повеќе од четириесет години подоцна, извештаите од прва рака расветлуваат една од најбизарните приказни во модерната американска историја. Трансформацијата на Пети Херст од киднапирана наследничка во терористка. е сага за привилегии, слава и насилството што ја зафати нацијата.

Филмови (The Movies) – доаѓа на 21 јули

Од продукцијата на Си-Ен-Ен и од Том Хенкс како извршен продуцент, оваа шестделна мини документарна серија фрла поглед на историјата на филмовите и нивното влијание на нашата култура. Шесте епизоди се поделени по декади во кои го следиме развојот на филмот од Златната ера на Холивуд до денес. Историска, информативна и забавна – оваа документарна серија е идеална за сите љубители на филмот!

Опуштете се со новите документарни филмови на Pickbox NOW, научете нешто ново и гледајте сè за интересните теми како историја на филмот, уметноста на архитектурата или сè за здравиот начин на живот каков што го водат невронаучниците или биохакерите.

Претходна статијаДелот за „виџети“ во Windows 11 сега може да се користи без Microsoft сметка
Следна статијаФИТР: 3 милиони денари се доделуваат на млади истражувачи за реализација на зелени проекти