Фото: Shutterstock.com

Со мајските новини кои доаѓаат со Google System Updates, корисниците ќе треба да внимаваат со синхронизацијата на нивните контакти, доколку тоа го прават со Google Contacts, односно со нивната Google сметка. Со оглед на тоа што повеќето Android корисници сигурно ги синхронизираат своите контакти, а ако не го правите тоа препорачуваме да почнете, ова ќе ги засега повеќето.

Иако нема ризик од губење на контактите, некои корисници може да помислат дека истите се избришани. Тоа е поради промената која ја воведува Google за синхронизацијата, поточно исклучувањето на истата, ги трга контактите од телефонот.

Досега исклучувањето на синхронизацијата само го прекинуваше ажурирањето на промените на телефонот со серверите, што значи дека контактите еднаш симнати на телефонот, си остануваа додека корисникот сам не ги тргне.

Враќањето на контактите на телефонот се прави едноставно со повторно вклучување на синхронизацијата, па како што истакнавме, нема ризик од губење на истите.

ИЗВОРAndroid Police
Претходна статијаMicrosoft овозможи Windows 11 да добие многу повеќе Android апликации
Следна статијаНовата генерација на дизајни за процесори од ARM донесуваат подобрена потрошувачка на енергија и подобра графика кај мобилните
Мишо Лекиќ
Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.