Скопје, 17 септември 2019 година – Феноменот на “култура на патики“ (sneaker culture) го заинтригира целиот свет. Патиките веќе не се дел само од спортските терени и се претворија во статусен симбол. Без разлика дали се работи за обично купување во продавница, аукција или соработка со ѕвезди, патиките достигнуваат вртоглави цени кои ние со задоволство ги плаќаме – во јули еден Канаѓанец на аукција даде 437.500 долари за патики “Moon Shoes“ од компанијата “Најк“ (Nike).

На панел – дискусијата “Култура на Патики“ во рамки на Викенд Медиа Фестивал дознајте зошто е важно да се разбере феноменот “култура на патики“ за иднината на секој бизнис? Зошто нам повеќе не ни се важни чантите, фармерките и јакните, туку само патиките? Ако сакате да дознаете како се создава бренд преку социјалните мрежи, “културата на патиките“ претставува феномен кој треба да се проучи.


На панел – дискусијата ќе учествува Андре Љуштина (Andre Ljuština), попознат како “Croatian Style“, кој е сопственик на колекција патики вредна повеќе од два милиони долари и основач на  “Блитц(Blitz) – онлајн трговија со ретки и најбарани патики од Лос Анџелес. Нему ќе му се придружи диџејот и продуцент Томо ин дер Мулен (Tomo in der Mühlen) кој исто така е познат по својот уникатен стил, како и неговиот колега, Петар Радојчиќ Бизо (Petar Radojčić Bizzo), диџеј и креативен директор на “True Sneaker Lover“.

Овогодишниот “Викенд Медиа Фестивал“ ќе обедини повеќе од 150 предавачи и панелисти, а овие три дена, повеќе од 5.000 учесници од сите земји во Регионот ќе можат да уживаат во богатата фестивалска програма која ќе се одржи на пет паралелни локации во рамки на Старата фабрика за тутун во Ровињ. Оваа година новина е “Викенд Мастерклас“ кој во најпрестижниот хрватски хотел, Гранд Парк Хотел Ровињ, го носи легендарниот управител на “Tag Heuer“ и “Hublot“, ЖанКлод Бивер (JeanClaude Biver). Тој, во четврток на 12. септември во 11 часот, ќе ги открие тајните на водењето на луксузни брендови и со ова ќе ја отвори овогодишната програма на Фестивалот.

Сите актуелни медиумски теми, како детали за интересните предавачи и стручни лица кои ќе учествуваат на овогодишниот Викенд Медиа Фестивал можете да погледнете во деталната програма на официјалната страна на фестивалот.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.