“Ако сте како мене, сакате да давате – или добивате! – книги за време на празниците. Одлично четиво е перфектниот подарок: внимателен и лесен за пакување (без батерии и потреба од склопување). Плус, мислам дека на сите би им користеле повеќе книги во нивниот живот”.

Вака Бил Гејтс ја започна неговата најнова блог објава во која ги истакнува неговите омилени книги кои ги има прочитано оваа година, книги со кои ќе ја заврши препораката за 2018. Тој истакнува 5 книги кои се на различни теми, а нагласува дека за разлика од другите, овие се и одлични да се подарат на некого за празниците.

“Мојата листа е прилично еклектична оваа година. Од како-да водич за медитација, до длабоко навлегување во автономните оружја, до трилер за падот на некогаш ветувачка компанија, има нешто за секого”. Истакна Гетјс, а еве ја и неговата листа во продолжение:

Сепак, можеби е најдобро да го слушнеме директно Бил Гејтс како ги објаснува на кратко овие книги, зошто му се допаднале и ги има избрано на листата, па еве го видеото од него во продолжение.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.