Facebook оваа недела, може да се каже и до некаде за изненадување, претстави нов систем за плаќање преку нивната мрежа и апликации. Овој систем може слободно да се нарече PayPal за Facebook, односно ќе им овозможи на корисниците плаќање од нивната картичка, преку Facebook, наместо директно од картичката.

Facebook Pay, како што е наречен системот, за почеток ќе им биде достапен на корисниците од САД, на главната мрежа и на Messenger. Во иднина се планира Facebook Pay да може да се користи и преку Instagram и WhatsApp, очекувано со оглед на тоа што овие две мрежи и апликации се во сопственост на Facebook.

Корисниците едноставно ќе можат да ја внесат својата картичка или PayPal сметка во системот на Facebook Pay и да почнат да плаќаат преку него.

Работите кои ќе може да се платат преку Facebook Pay вклучуваат карти за настани на мрежата, плаќања во игри, плаќања за прибирање на средства, производи во Facebook Marketplace, како и префрлање на пари на други корисници.

Кратко кажано, ова е систем којшто ќе им овозможи на корисниците се што досега можеле да го платат преку оваа мрежа, тоа сега да може да го прават преку него, со што се овозможува додатна безбедност и заштита.

https://www.facebook.com/facebookapp/videos/403080913901331/

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.