fbpx

ВЕБ

Со години стар пропуст во Google Chromecast искористен за промовирање на PewDiePie

Google Chromecast, во случај да не сте целосно запознаени, е еден мал и навистина корисен уред од Google кој се поврзува на вашиот телевизор....

Google Chrome на десктоп треба да добие темна тема наскоро

Темните теми кај оперативните систем и апликациите се се' повеќе популарни. Windows 10 и macOS имаат можност за вклучување на темна тема, а се...

Џек Блек започна свој YouTube канал за гејминг – најави дека ќе биде поголем...

Џек Блек е познат американски актер кој е исто така и комедијант. Тој е познат по повеќе филмови, а сигурен сум дека го имате...

Бидете меѓу првите што ќе го пробаат новиот Microsoft Edge направен со Chromium

Microsoft на почетокот од овој месец најави дека го откажува развојот на својата EdgeHTML веб технологија и ќе го префрли развојот на Edge прелистувачот...

Најлошите лозинки за 2018 остануваат истите како и секоја година

Веќе неколку години се пишува на тема за интернет безбедност и лозинките кои се користат за онлајн сметките, како едни од основните и клучни...

Пет алатки од EFF за ваша заштита на приватноста онлајн

EFF, односно Electronic Frontier Foundation, е една од најпознатите фондации во светот која е непрофитна и има за главна цел да ги...

DuckDuckGo тврди дека Google продолжува со персонализација на резултатите од пребарувањата и кога корисниците...

Конкурентот на Google, кој сепак според бројките уште не може баш така да се нарече, кој својата предност ја истакнува во тоа дека не...

Видеата на главната страна на YouTube на мобилните апликации автоматски ќе се вклучуваат

Според блогот на Google, корисниците веќе одреден период барале начин за подобро да можат да ги видат видеата пред да одлучат дали сакаат...

WordPress 5 ја донесува досега најголемата промена кај оваа најкористена платформа

WordPress,платформата која започна како платформа наменета за блогови, иако и денес е еднаод најпознатите на тој план, сепак прерасна во многу повеќе...

Micorosft Edge официјално ќе биде развиван на основа на Chromium проектот

По неофицијалната информација која ја објави Windows Central во текот на оваа недела, Microsoft излезе со свое официјално соопштение. Тие потврдија дека влегуваат во...

Microsoft ќе го замени Edge со нов прелистувач направен на основа на Chromium?

По години поминати со непопуларниот Internet Explorer, Microsoft пред 3 години го претстави новиот и модерен Microsoft Edge. Овој нов прелистувач беше направен на...

YouTube Annotations целосно ќе ги снема од 15 јануари

Google реши да ги замени прибелешките со подобри на изглед и подобро организирани интерактивни карти уште на почетокот на минатата година со тргање на...