fbpx

ВЕБ

YouTube на десктоп добива нов дизајн со поголеми слики од видеата и подолги наслови...

Почнувајќи од оваа недела може да очекувате мала промена на изгледот на главната страна на YouTube, доколку овој сервис често го користите...

Google го отвара за сите .new доменот

Домените почнаа да имаат нестандардни додатоци, покрај .com, .net, .biz и слични, но сепак задржаа една основна работа која е карактеристична за нив....

Google ќе престане да ја индексира Flash содржината за прикажување во резултатите од пребарувањата

Flash, едно време технологија која овозможи излез од монотоните и „досадни“ веб страни и овозможување на интерактивни страни со секакви анимации, како и игри,...

Firefox ќе воведе автоматско преведување на веб страни кое нема да ја загрозува приватноста...

Една од повеќе корисните функции кои ги има Google Chrome е автоматската и вградена функција за преведување на веб страните, кога прелистувачот ќе забележи...

Opera се приклучува на прелистувачите кои овозможуваат вградено блокирање на „тракери“

Иако дури ни Mozilla чиј Firefox е на далечното второ место не може да му конкурира на Chrome, сепак Opera не се...

Cloudflare го претстави својот WARP сервис како дел од 1.1.1.1 апликацијата

Cloudflare минатата година го претстави алтернативниот DNS сервис, 1.1.1.1, кој на корисниците треба да им овозможи поголема приватност, како и брзина на почеток на отворање...

Mozilla Firefox ќе добива нова верзија на секои 4 недели

Mozilla го забрза процесот на пуштање на нова верзија од Firefox пред повеќе години следејќи го Google со нивниот Chrome. Во тоа време...

Microsoft препорачува користење на 2-факторска автентикација за заштита на онлајн сметките

Повеќето сервиси во денешно време, а посебно тие наменети за бизнис корисниците, нудат можност за вклучување на дополнителна заштита преку таканаречената повеќе факторска автентикација....

Mozilla почна со тестирање на VPN сервис кој ќе биде достапен преку Firefox

Иако Firefox е многу побрз и посериозен конкурент на Chrome изминатата година, сепак, главната карактеристика која ја „бутка“ Mozilla е приватноста. Firefox е познат како прелистувач којшто...

Facebook повторно во вестите поради откриено пристапување до милиони кориснички информации

Повторно пишуваме за вест која го вклучува Facebook и непланиран, незаконски пристап до информации поврзани со корисниците на оваа мрежа.

Firefox 69 доаѓа со блокирање на „колачињата“ од трети страни за сите корисници

Mozilla ја пушти 69-та верзија од нивниот интернет прелистувач Firefox. Оваа верзија е достапна од вчера, па сите корисници кои ја немаат вклучено функцијата...

YouTube ја откажува можноста за испраќање на приватни пораки помеѓу корисниците

Иако било кое видео од YouTube може многу лесно да се сподели на било која од апликациите за разговори, од Google сепак пред 2...