ВЕБ

Facebook Container од Mozilla – „Изолирајте“ ја вашата активност на интернет од следењето на...

Mozilla го градат својот углед уште од самиот почеток со работа, врз основа на ставање на главниот акцент на приватноста на корисниците. Нивниот Firefox...

Xmarks престанува со работа од 1-ви мај

Xmarks, доколку не ви е познато името, е сервис којшто овозможува синхронизација на вашите омилени страници (bookmarks) помеѓу повеќе прелистувачи. Ова е посебно погодно...

CloudFlare го пушти нивниот 1.1.1.1 DNS сервис со кој најавуваат поголема брзина и приватност...

Доколку имате слушнато и ги имате користено DNS серверите на Google преку 8.8.8.8 адресата, можеби ќе сакате да ги пробате новите 1.1.1.1 сервери од...

Нов медиум во етерот – „1ТВ“ започнува со работа

Скопје, Македонија - 28. март, 2018 – Македонскиот медиумски етер официјално ќе биде збогатен со нов медиум – Националната Телевизија “1ТВ“. Телевизијата ќе започне...

Google официјално започнува со индексирање на мобилните верзии од страните

Корисниците ги користат своите мобилни телефони за пристапување до интернет и достапните сервиси почесто од десктоп компјутерите веќе неколку години. Таков е и случајот...

Наредната верзија од Google Chrome започнува со автоматското блокирање на autoplay видеата

Оваа навистина корисна функција, барем за мене, беше најавена уште минатата година. Истата требаше да стане достапна од јануари оваа година со 64та верзија...

YouTube тестира слика-во-слика функција на десктоп

YouTube апликациите за Android и iOS веќе подолг период ја имаат оваа навистина корисна функција. Истата овозможува да додека гледате некое видео, наместо да...
Twitter

Twitter ќе ги блокира речиси сите реклами поврзани со крипто валутите

Според пишувањето на Sky News, социјалната мрежа Twitter би можела наскоро да ги забрани рекламите за крипто валути. Забраната се очекува да стапи на...
YouTube

YouTube ќе се бори против теории на заговор со помош на Wikipedia

Од непозната причина содржините поврзани со т.н. теории на завера особено му пречат на Google. Во минатото компанијата имаше неколку обиди да се „избори“...

Google забрани рекламирање на крипто-валути

Манијата поврзана со крипто-валутите која го зафати светот се шири со неверојатна брзина. Брзиот и едноставен начин да се стекне богатство се нешто што...
Maps

Google Maps нуди виртуелни тури низ 11 Disneyland забавни паркови

Ако некогаш сте посакувале да го посетите популарниот Disneyland, но не сте биле во можност, сега истото ќе ви биде достапно со само неколку...

На WordPress работат третина од веб страните во светот

Доколку барем малку имате некаква работа поврзана со веб страни, сигурно не само што имате слушнато за WordPress, туку сигурно веќе имате работено на...