Ја разгледувате ‘Теми и позадини’ категоријата

Google оваа недела ги пушти последната верзија од Android M Preview за програмерите, заедно со Android 6.0 SDK алатката. Меѓутоа најважно, Google го објави името кое што ќе го носи оваа верзија од оперативниот систем, а тоа е Marshmallow. Како и секоја верзија од Android, така и Marshmallow доаѓа со неколку нови позадини кои што ќе им...

Секоја нова верзија на Windows, со себе носи и нова официјална позадина, која треба најдобро да се вклопи со дизајнот на оперативниот систем. Новата таканаречена „Hero“ позадина има футуристички изглед и повторно е фотографија, а не графички дизајн, како и сите позадини за Windows досега. Многумина од вас...

Позадините кои што доаѓаат како дел од верзиите од Ubuntu може да се каже дека се приказна за себе. Секоја наредна верзија доаѓа со нова главна и избор од уште неколку позадини кои што корисниците можат да ги користат без потреба од барање на посебни по интернет. Позадината која што ќе се користи во...

Со секоја нова верзија на познатиот open source оперативен систем Ubuntu има и нова стандардна (default) позадина која што е поставена кога првпат го вклучувате системот. Сите позадини кои што до сега биле на Ubuntu се навистина интересни и голем број од корисниците ги користат, иако се разбира постои можноста...

На страната од Windows каде што може да најдете избор на разни теми и позадини за вашиот десктоп, може да се симне тема на која што сликите за позадините се направени во Охрид. Поточно сликите се од зајдисонца на охридското езеро, сликани од фотографот Slavco Stojanoski. Темата го носи името Lake Ohrid Sunsets, а можете...

Иако сами можеме да си избереме позадини, бои и да си направиме своја тема, сепак повеќето од нас сакаме работите да ни бидат готови и спремни за користење. Како што повеќето од Windows корисниците знаете, на него можете да менувате теми кои во основа се состојат од комбинација на десктоп позадини кои...

Можноста за користење теми е доста корисна функција на Windows. Со избор на тема, покрај убавите позадини кои што се менуваат, добивате и различни бои на прозорците и taskbar-от. Со користењето на теми, не мора сами да барате позадини и избирате бои. За пуштањето на Windows 8.1, Microsoft претстави 10 нови теми и истите...