Ја разгледувате ‘Windows Phone’ категоријата

Уште кога беше делумно популарен, мобилниот оперативен систем на Microsoft немаше можност да биде „рутиран“, односно да се менуваат многу од неговите функции преку влегување во системските директориуми, што за многумина беше недостаток во однос на iOS (Jailbreak) и Android (Root). Сега, во време кога Microsoft веќе се...

Сите кои го читате текстов и кои имате Windows 10 Mobile смартфони, еве ја потврдата која за жал можеби и потајно ја очеквуавте – Microsoft се откажува од мобилниот оперативен систем и во наредниве неколку години ќе пушта само безбедносни надградби за актуелните корисници, но не и нови функционалности. Исто...

Facebook Messenger ќе престане да работи на некои уреди во текот на нареднта недела. Уредите кои ќе бидат зафатени ќе мораат да го update-уваат Facebook Messenger до неговата последна верзија. Промената ќе започне заклучно со 1-ви април, а ќе бидат зафатени уредите кои користат оперативен систем Windows, односно Windows Phone...

Можеби последната апликација од овој вид која ја немаше оваа можност, WhatsApp, од оваа недела започнува со воведување на видео повици за сите свои корисници. Видео повиците ќе бидат достапни по надградбата на апликацијата, нешто што треба да биде достапно во периодот што следи, за сите корисници на...

LastPass е еден од најпознатите сервиси кој овозможува едно централизирано место за чување на сите ваши лозинки, како и креирање на нови и сложени со цел подобра безбедност. Ние целосно препорачуваме користење на вакви сервиси, најмногу поради фактот што во денешно време сите ние имаме многу повеќе...

Уште со претставувањето на HoloLens, Microsoft ни покажа иднина на холограми и виртуелни 3D објекти во просторот кој не опкружува. Сега, со Creators Update за Windows 10, тие претставуваат и софтверски решенија, кои ќе им овозможат на сите корисници на нивниот оперативен систем лесно креирање на 3D содржини кои потоа ќе...

Twitter ја купи компанијата која стоеше зад развојот на Vine во 2012, уште пред истата да биде пуштена во јавноста. Тоа се случи во 2013 година во рамките на Twitter, по што многу брзо стана една од најпопуларните апликации, барем во нејзината категорија. Тоа воопшто не беше изненадување, а посебно „природно“...

Главна одлика и адут на Windows 10 Mobile телефоните денес е токму Continuum функцијата, која овозможува користење на телефонот како Windows 10 компјутер доколку го приклучите на поголем дисплеј. Сепак, Continuum сѐ уште ги нема сите функционалности како десктоп верзијата на Windows 10, што ја ограничува корисноста и функционалноста. Ова...

Messaging апликацијата требаше да биде задолжена за SMS и Skype пораките во Windows 10 и Windows 10 Mobile, но Microsoft во последен момент направи промена и најави дека Skype Preview апликацијата ќе биде задолжена и за двете функционалности. Имено, отсега кај Windows Insider корисниците, Skype Preview апликацијата се користи и за праќање/примање...

Помина навистина доста време, можеби повеќе и од една година од најавата на Facebook дека ќе ги претстави своите апликации за оваа платформа, па еве конечно корисниците на Windows 10 Mobile имаат официјална Facebook апликација. Истата неколку месеци беше достапна во бета верзија која корисниците можеа слободно...

(Ретките) корисници на Windows 10 Mobile паметните телефони, уживаат привилегија на постојани надградби на оперативниот систем и покрај тоа што нивните телефони се неколку години стари. Сега тие можат да ја инсталираат и Anniversary Update надградбата, која донесува неколку нови функционалности и зголемена стабилност. Надградбата...

После долго време од првичната најава, Viber на почетокот од минатиот месец ја претстави својата Windows 10 универзална апликација, достапна за десктоп и мобилните уреди. Истата беше достапна во бета верзија, што значеше дека уште неколку работи се останати за досредување. Од оваа недела, Viber за Windows 10 е...